Kuřecí prsa v chilli marinádě s česnekovou cuketou a bramborovo-bylinkovou kaší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 lžíce chilli omáčky
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce mirinu
- 3 lžíce saké
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce arašídového oleje
- 1 mladá cuketa
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- 8 větších brambor
- 2 stroužky česneku
- větvička tymiánu
- větvička rozmarýnu
- celerová nať
- sůl
- 200 ml smetany ke šlehání
- 30 g másla
Postup Kuřecí prsa v chilli marinádě s česnekovou cuketou a bramborovo-bylinkovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Smícháme prolisovaný česnek, chilli omáčku, mirin, hnědý cukr, saké, sójovou omáčku a arašídový olej. Dobře prošleháme a zahřejeme, aby se zrnka cukru rozpustila.
Necháme vychladnout a do vzniklé marinády naložíme celá kuřecí prsíčka. Marinujeme cca 24 hodin v ledničce.
Druhý den nakrájíme cuketu na půlkolečka a naložíme ji do směsi česneku utřeného se solí a oleje. Asi po půl hodině ji můžeme hodit na rozpálenou pánev a orestovat ji doměkka a dozlatova. Udržujeme teplé.
Pánev vytřeme papírovou utěrkou a 12 minut opékáme kuřecí maso i s marinádou. Na závěr můžeme přilít trošku horké vody a naředěním marinády vytvořit šťávičku.
Na kaši uvaříme brambory s bylinkami a solí doměkka. Bylinky odstraníme, brambory rozšťoucháme, přidáme teplou smetanu a přepuštěné máslo a vyšleháme dohladka.
Na talíř servírujeme kaši, na ni kousky cuket, navrch kus masa a celé zalijeme chilli přelivem.