Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 ks vepřových ocásků
- 1 lžíce celého kmínu
- 8-12 stejně velkých brambor s pevnou slupkou
- palička česneku
- masový vývar
- máslo
- sůl
- 1 pomazánkové máslo
- 1 zakysaná smetana
- svazek pažitky
- sůl
Postup Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, posypeme kmínem a vložíme do máslem vydatně vytřeného pekáčku.
Brambory dobře omyjeme a celé (nebo jen přepůlené) rozložíme okolo masa.
Česnek rozebereme na stroužky a neoloupané je vměstnáme do prázdných míst. Poklademe plátky másla, podlijeme troškou vývaru a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 2 hodiny, v polovině pečení maso otočíme. Průběžně poléváme výpečkem a podle potřeby podléváme teplým vývarem.
Pomazánkové máslo promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, přidáme špetku cukru a drobně nasekanou pažitku.
Do hotových upečených brambor bouchneme pěstí, nebo je nařízneme, aby se rozevřely a podáváme se solí a pažitkovým dipem.