Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 ks vepřových ocásků
1 lžíce celého kmínu
8-12 stejně velkých brambor s pevnou slupkou
palička česneku
masový vývar
máslo
sůl
1 pomazánkové máslo
1 zakysaná smetana
svazek pažitky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, posypeme kmínem a vložíme do máslem vydatně vytřeného pekáčku.

  2. Brambory dobře omyjeme a celé (nebo jen přepůlené) rozložíme okolo masa.

  3. Česnek rozebereme na stroužky a neoloupané je vměstnáme do prázdných míst. Poklademe plátky másla, podlijeme troškou vývaru a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.

  4. Pečeme 2 hodiny, v polovině pečení maso otočíme. Průběžně poléváme výpečkem a podle potřeby podléváme teplým vývarem.

  5. Pomazánkové máslo promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, přidáme špetku cukru a drobně nasekanou pažitku.

  6. Do hotových upečených brambor bouchneme pěstí, nebo je nařízneme, aby se rozevřely a podáváme se solí a pažitkovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!