Minibrambůrky zapečené s houbami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g maličkých nových brambor (do 3 cm průměr)
300 g lesních hub
1 dl mléka
2 vejce
1 lžíce lístků saturejky
1 lžíce sekané pažitky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zemiačky uvaríme v šupke, scedíme a necháme prechladnúť. Nešúpeme.

  2. Na troche oleja restujeme 5 minút narezané huby. Potom do nich vmiešame soľ, čierne korenie a prelisovaný cesnak.

  3. Do vymasteného pekáčika rozložíme polovicu zemiačikov nakrájaných na polovice alebo kúsky.

  4. Na zemiaky dáme huby. Posypeme pažitkou a lístkami saturejky.

  5. Zakryjeme druhou polovicou nakrájaných zemiakov.

  6. V mlieku rozhabarkujeme vajíčka a zalejeme jedlo. Pečieme v rúre na 180°C dozlata.

  7. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!