Chléb pro celou rodinu

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 ml kefíru
120 ml vody
3 lžičky drceného kmínu
lžička cukru
2 lžičky soli
2 lžičky oleje
120 g strouhaných vařených brambor
150 žitné chlebové mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky jemné
250 g hladké mouky
15-17 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu mouky (vše vezmeme z odvážených, přichystaných surovin) a necháme 20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  2. Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme z něj úzký, dlouhý bochník a ten dáme nakynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  3. Po vykynutí potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/10 min, 190°C/asi 30-40 min). Hotový opatrně přeložíme na mřížku vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!