Loštická cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

3 velké cibule
2 větší brambory
100 g tvarůžků
lžíce sádla
1,5 l vývaru drůbežího
2 lžičky hladké mouky
lžička mleté papriky
1 stroužek utřeného česneku
kmín
špetka kajenského pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na sádle ji s kmínem orestujeme do zlatova. Přidáme papriku, mouku, zamícháme a zalijeme vývarem.

  2. Přidáme brambory nakrájené na kostky a česnek. Když polévka začne vařit, vložíme nastrouhané tvarůžky a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor. Občas promícháme.

  3. Hotovou polévku dochutíme pepřem a případně solí. Ihned podáváme s nasekanou petrželí. Měla jsem i opečený chléb, ale to je navíc, nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!