Zelná placka z pánve
Recepty, Zeleninová jídlaPostup Zelná placka z pánve
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vykrojíme tuhý kousek košťálu a zbytek zelí nakrájíme nadroboučko. Osolíme, opepříme, přimícháme vejce, pohankovou mouku a utřené stroužky česneku.
Pánev necháme rozehřát, potřeme olejem a do pánve vyklopíme připravenou směs, rovnoměrně rozetřeme a trochu přimáčkneme. Necháme opéct z jedné strany, pak na pánev přiložíme talíř, pánev otočíme a placku vyklopíme. Pánev znovu vytřeme olejem a placku z talíře opatrně sesuneme zpět do pánve, neopečenou stranou. Necháme ji opékat, až zezlátne i druhá strana.
Hotovou placku přendáme z pánve na talíř a nakrájíme na dílky. Podáváme jako lehkou večeři se zeleninou, kdo nehlídá kalorie, může přidat tatarskou omáčku.