Zelná placka z pánve

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 menší hlávky mladého zelí
2 vejce
2 lžíce pohankové mouky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vykrojíme tuhý kousek košťálu a zbytek zelí nakrájíme nadroboučko. Osolíme, opepříme, přimícháme vejce, pohankovou mouku a utřené stroužky česneku.

  2. Pánev necháme rozehřát, potřeme olejem a do pánve vyklopíme připravenou směs, rovnoměrně rozetřeme a trochu přimáčkneme. Necháme opéct z jedné strany, pak na pánev přiložíme talíř, pánev otočíme a placku vyklopíme. Pánev znovu vytřeme olejem a placku z talíře opatrně sesuneme zpět do pánve, neopečenou stranou. Necháme ji opékat, až zezlátne i druhá strana.

  3. Hotovou placku přendáme z pánve na talíř a nakrájíme na dílky. Podáváme jako lehkou večeři se zeleninou, kdo nehlídá kalorie, může přidat tatarskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!