Bramborová sláma s bylinkovo-česnekovým dipem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4-5 větších brambor
3 lžíce oleje
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
Dip:
150 g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
2 stroužky utřeného česneku
pažitka
libeček
petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 3 mm plátky a ty pak na delší nudličky. Namočíme je do studené vody. Po 15 minutách vodu vyměníme, přidáme lžičku octa a necháme nejméně hodinu máčet.

  2. Olej smícháme s česnekem. Brambory scedíme a důkladně osušíme. Přidáme je na plech s pečícím papírem a v oleji dobře promícháme. Pečeme asi 15-20 minut na 200°C. Jsou docela rychle hotové, ale musí se občas promíchat.

  3. Na dip smícháme smetanu s česnekem a jemně nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem. Upečenou bramborovou slámu osolíme a ihned podáváme s připraveným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!