Bramborová sláma s bylinkovo-česnekovým dipem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4-5 větších brambor
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- Dip:
- 150 g zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 2 stroužky utřeného česneku
- pažitka
- libeček
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup Bramborová sláma s bylinkovo-česnekovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 3 mm plátky a ty pak na delší nudličky. Namočíme je do studené vody. Po 15 minutách vodu vyměníme, přidáme lžičku octa a necháme nejméně hodinu máčet.
Olej smícháme s česnekem. Brambory scedíme a důkladně osušíme. Přidáme je na plech s pečícím papírem a v oleji dobře promícháme. Pečeme asi 15-20 minut na 200°C. Jsou docela rychle hotové, ale musí se občas promíchat.
Na dip smícháme smetanu s česnekem a jemně nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem. Upečenou bramborovou slámu osolíme a ihned podáváme s připraveným dipem.