Dunajské vlny - super snadné

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
175 g cukru krupice nebo krystal
175 ml oleje
175 ml mléka
350 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžice mléka
1 lžice kakaa
višně sklenice
Krém:
250 g změklého másla
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 lžice cukru krupice nebo krystal
1 vanilkový cukr
5 kapek mandlového aroma
Poleva:
200 g hořké čokolády
2 lžíce Nutelly
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka pudink.

  2. Nalijeme hned po uvaření do misky a přikryjeme potravinovou folií - neudělá se škraloup a necháme vystydnout.

  3. Vejce vyšleháme s cukrem a pomalu přimícháme olej.

  4. Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva a postupně s mlékem přidáváme do vyšlehaných vajec s cukrem.

  5. Plech vymažeme malinko olejem a položíme pečící papír - vymažeme olejem proto, že papír na plechu pak drží lépe.

  6. Polovinu těsta dáme na plech a do zbylé poloviny přidáme kakao a mléko. Smícháme a opatrně rozetřeme na světlé těsto.

  7. Višně necháme okapat a naskládáme na těsto. Dáme do trouby péct na 180°C asi na 25 minut a necháme vystydnout.

  8. Máslo dáme do misky a krátce vyšleháme.

  9. Postupně po lžících do něj zašleháme vystydlý pudink a vanilkový cukr. Nakonec dáme mandlové aroma.

  10. Krém natřeme na vystydlé těsto.

  11. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme nutellu a do hladka mícháme. Pomalu přilijeme olej a pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Polevu nalijeme na krém a uhladíme. Dáme ztuhnout, nejlépe do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!