Guláš z hovězího masa a fazolí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovézí kližky (líček a pod.)
250 g fazolí v suchém stavu (na barvě nezáleží)
4-5 ks cibulí
3 PL oleje (sádla)
sůl
1/2 zelené papriky
1/2 rajče
8 stroužků česneku
3 KL mleté sladké papriky
(mletá paprika pálivá - kdo rád pálivé, podle chuti)
1/2 KL pepře
2 KL majoránky
snítka libečku
voda (vývar)
----------------------------
servírování:
kyselá smetana
pažitka
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Večer umyjeme fazuľu a namočíme. Ráno uvaríme - vodu solíme až na záver..

  2. Na oleji, sádle, smažíme drobno pokrájanú cibuľu, dáme tomu čas.

  3. Zasypeme mletou paprikou, hneď pridáme pokrájané umyté mäso. Obraciame, necháme zatiahnuť. Pustí šťavu - pridáme soľ, čierne korenie, pokrájanú papriku a paradajku, zalejeme trochou vody (vývar)- vždy len trochu a pomaly dusíme. Cibuľa sa nám rozdusí a guláš zahustí.

  4. Ku koncu pridáme uvarenú fazuľu, pretlačíme cesnak, pridáme majoránku a ligurček (libeček), prevaríme, ochutnáme, doladíme chute podľa potreby. Kto neodolá a používa - príp. pridá Masox.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!