Guláš z hovězího masa a fazolí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovézí kližky (líček a pod.)
- 250 g fazolí v suchém stavu (na barvě nezáleží)
- 4-5 ks cibulí
- 3 PL oleje (sádla)
- sůl
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 rajče
- 8 stroužků česneku
- 3 KL mleté sladké papriky
- (mletá paprika pálivá - kdo rád pálivé, podle chuti)
- 1/2 KL pepře
- 2 KL majoránky
- snítka libečku
- voda (vývar)
- ----------------------------
- servírování:
- kyselá smetana
- pažitka
- cibule
Postup Guláš z hovězího masa a fazolí
Postup přípravy receptu
-
Večer umyjeme fazuľu a namočíme. Ráno uvaríme - vodu solíme až na záver..
Na oleji, sádle, smažíme drobno pokrájanú cibuľu, dáme tomu čas.
Zasypeme mletou paprikou, hneď pridáme pokrájané umyté mäso. Obraciame, necháme zatiahnuť. Pustí šťavu - pridáme soľ, čierne korenie, pokrájanú papriku a paradajku, zalejeme trochou vody (vývar)- vždy len trochu a pomaly dusíme. Cibuľa sa nám rozdusí a guláš zahustí.
Ku koncu pridáme uvarenú fazuľu, pretlačíme cesnak, pridáme majoránku a ligurček (libeček), prevaríme, ochutnáme, doladíme chute podľa potreby. Kto neodolá a používa - príp. pridá Masox.