Křupavé pohankové lívanečky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 130 g pohanky
- 2 vejce
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 6 stroužků česneku
- 1/2 lžičky majoránky
- sůl
- mletý pepř
- mléko podle potřeby na uvaření pohanky
- Na dohotovení:
- kečup
- 80 g 40% sýra
Postup Křupavé pohankové lívanečky
Postup přípravy receptu
-
Pohanku přebereme, opláchneme ve studené vodě a dvakrát zalijeme horkou vodou a scedíme. Zalijeme ji mlékem a uvaříme hodně do měkka. Hlídáme, aby se vyvařilo všechno mléko.
Do pohanky přidáme mouku, vejce, česnek rozetřený se solí a majoránkou, mletý pepř a zamícháme. Pečeme na oleji v lívanečníku z obou stran dozlatova. Směs pevně do lívanečníku namačkáme a při obracení podlijeme olejem.
Lívanečky potřeme kečupem (já mám svou paprikovou pomazánku) a posypeme hustě nastrouhaným sýrem a dáme do horké trouby, nebo pod gril sýr roztavit. Jsou dobré i samotné, nebo jako příloha místo bramboráčků.