Křupavé pohankové lívanečky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

130 g pohanky
2 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
6 stroužků česneku
1/2 lžičky majoránky
sůl
mletý pepř
mléko podle potřeby na uvaření pohanky
Na dohotovení:
kečup
80 g 40% sýra

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku přebereme, opláchneme ve studené vodě a dvakrát zalijeme horkou vodou a scedíme. Zalijeme ji mlékem a uvaříme hodně do měkka. Hlídáme, aby se vyvařilo všechno mléko.

  2. Do pohanky přidáme mouku, vejce, česnek rozetřený se solí a majoránkou, mletý pepř a zamícháme. Pečeme na oleji v lívanečníku z obou stran dozlatova. Směs pevně do lívanečníku namačkáme a při obracení podlijeme olejem.

  3. Lívanečky potřeme kečupem (já mám svou paprikovou pomazánku) a posypeme hustě nastrouhaným sýrem a dáme do horké trouby, nebo pod gril sýr roztavit. Jsou dobré i samotné, nebo jako příloha místo bramboráčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!