Zelný salát pro trpělivé

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g kysaného zelí
1 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
1 zelená feferonka
2 lžíce zeleninové směsi (z konzervy Bonduelle Mexiko)
hrst nakládaných papriček jalapeňo
1/2 mrkve
30 g cukru krystal
1 lžička celozrnné hořčice
5 lžic rostlinného oleje bez aroma, takže řepkový
3 lžíce bílého vinného octa nebo můžete dát jablečný

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak řapíkatý celer, papričky jalapeňo i papriku a mrkev. Vše smícháme s kysaným zelím.

  2. Cukr, olej a ocet v kastrůlku smícháme a přivedeme k varu. Přidáme celozrnnou hořčici a odstavíme, aby směs vychladla. Pak směsí přelijeme salátový základ, promícháme a v uzavřené nádobě dáme na 2 dny do ledničky vychladit a odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!