Zelný salát pro trpělivé
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 zelená feferonka
- 2 lžíce zeleninové směsi (z konzervy Bonduelle Mexiko)
- hrst nakládaných papriček jalapeňo
- 1/2 mrkve
- 30 g cukru krystal
- 1 lžička celozrnné hořčice
- 5 lžic rostlinného oleje bez aroma, takže řepkový
- 3 lžíce bílého vinného octa nebo můžete dát jablečný
Postup Zelný salát pro trpělivé
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak řapíkatý celer, papričky jalapeňo i papriku a mrkev. Vše smícháme s kysaným zelím.
Cukr, olej a ocet v kastrůlku smícháme a přivedeme k varu. Přidáme celozrnnou hořčici a odstavíme, aby směs vychladla. Pak směsí přelijeme salátový základ, promícháme a v uzavřené nádobě dáme na 2 dny do ledničky vychladit a odležet.