Slané trojúhelníčky s kuřecími játry

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g polohrubej múky
40 g droždia
100 ml mlieka
100 ml cmaru (podmáslí)
50 ml oleja
troška cukru
Tuková náplň:
100g tuku
1 žĺtok,
3 strúčiky cesnaku
Plnka z pečene:
100 g kuracích pečienok
50 g slaniny
1 cibuľ
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie

Postup přípravy receptu

  1. Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Vymiešame s múkou, cmarom a olejom a necháme vykysnúť.

  2. Tuková plnka: vyšľaháme ingrediencie

  3. Plnka z pečienok: Slaninu a cibuľku orestujeme. Pridáme pomletú pečienku a opražíme. Pridáme korenie a petržlenovú vňať, osolíme.

  4. Cesto vyvaľkáme, potrieme tukovou plnkou.

  5. Na dlhšiu stranu dáme pečeňovú plnku a zrolujeme.

  6. Rukou štrúdlik roztlačíme jemne do šírky a narežeme na trojuholníky.

  7. Potrieme roztopeným maslom a pečieme pri 160°C cca 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!