Rychlá rajská polévka se sýrovými krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g (třešňových) konzervovaných rajčat
1 lžíce krupicového cukru
100 ml zeleninového vývaru
trochu kapek Tabasca
trochu kapek Worcesterové omáčky
sůl
pepř
2 lžíce Mascarpone
trochu lístků bazalky
1 menší ciabatta rozpůlená
stroužek česneku přepůleného
125 g Mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka.

  2. Nechte v hrnci, přiklopte a udržujte v teple. Gril v troubě zahřejte na maximum.

  3. Půlky ciabatty pod grilem opečtě do zlatova. Potřete je česnekem a podle chuti osolte.

  4. Poklaďte je kousky mozzarelly a nechte sýr pod grilem hezky roztavit.

  5. Pak ciabaty nakrájejte na plátky a podávejte je k polévce ozdobené čerstvě mletým popřem a lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!