Čokoládové slzičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g mletého cukru
- 3 žloutky
- 3-4 čajové lžičky holandského kakaa
- 50 g čokolády do krému
- máslový krém
- rum
- čokoládová poleva
- rybízová marmeláda
Postup Čokoládové slzičky
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladnu odpočinout.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj slzičky, přeložíme jej na plech a upečeme při 180°C.
Upečené vychladlé slzičky slepíme čokoládovým krémem, můžeme do středu přidat ještě trochu marmelády.
Povrch slziček přelijeme čokoládovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Základní máslový krém můžeme připravit podle níže uvedeného receptu a přidáme rozpuštěnou čokoládu a rum.