Čokoládové slzičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
200 g mletého cukru
3 žloutky
3-4 čajové lžičky holandského kakaa
50 g čokolády do krému
máslový krém
rum
čokoládová poleva
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladnu odpočinout.

  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj slzičky, přeložíme jej na plech a upečeme při 180°C.

  3. Upečené vychladlé slzičky slepíme čokoládovým krémem, můžeme do středu přidat ještě trochu marmelády.

  4. Povrch slziček přelijeme čokoládovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie.

  5. Základní máslový krém můžeme připravit podle níže uvedeného receptu a přidáme rozpuštěnou čokoládu a rum.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!