Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 vepřová žebírka
- 1,5 lžíce celého kmínu
- 2-3 stroužky česneku
- 2-3 lžíce sádla
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- podravka
- teplá voda
Postup Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Žebírka osolíme a dozlatova opečeme na rozehřátém sádle.
Přidáme stroužek česneku pokrájený na plátky, celý kmín a asi minutku restujeme. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme teplou až horkou vodou (zhruba litr a půl).
Prošleháme, přisolíme, přidáme polévkové koření nebo bujonovou kostku, zbylý česnek utřený se solí a na mírné teplotě vaříme asi hodinu.
Uvařené maso vyjmeme, obereme ho od kosti, nakrájíme a vrátíme do polévky.
Před podáváním dochutíme solí a pepřem.