Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 vepřová žebírka
1,5 lžíce celého kmínu
2-3 stroužky česneku
2-3 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
sůl
podravka
teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka osolíme a dozlatova opečeme na rozehřátém sádle.

  2. Přidáme stroužek česneku pokrájený na plátky, celý kmín a asi minutku restujeme. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme teplou až horkou vodou (zhruba litr a půl).

  3. Prošleháme, přisolíme, přidáme polévkové koření nebo bujonovou kostku, zbylý česnek utřený se solí a na mírné teplotě vaříme asi hodinu.

  4. Uvařené maso vyjmeme, obereme ho od kosti, nakrájíme a vrátíme do polévky.

  5. Před podáváním dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!