Mletá kapie s česnekem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg očištěné červené kapie
- 5 paliček česneku (i více)
- 1 - 2 lžíce soli
- 50 ml slunečnicového oleje do směsi
- slunečnicový olej dle potřeby na zalití
Postup Mletá kapie s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Z kapií odstraníme vnitřek se semeny, i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie a česnek umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku.
Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme.
Kapii s česnekem naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah celý zalitý.
Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům.
Sterilujeme při 100°C po dobu 15 minut.