Mletá směs s červenou čočkou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g mletého masa z vepřové plece nebo kýty
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- olej
- 2 stroužky česneku
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř mletý
- 400 g sekaných loupaných rajčat
- vývar dle potřeby
- 100 g červené čočky
Postup Mletá směs s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a společně smažíme lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme za častého míchání do rozdrobení. Vmícháme nasekaný česnek, tymián a smažíme do rozvonění.
K masu přilijeme sekaná loupaná rajčata (teď v sezóně můžeme použít místo plechovky, čerstvá masitá zralá oloupaná) a dusíme na mírném ohni, pod poklicí cca 5 minut. Pak přisypeme červenou čočku, promícháme, přilijeme cca 50-100 ml vývaru a dále dusíme zhruba 10 minut pod poklicí na mírném ohni, do změknutí čočky, za občasného promíchání a případného podlití.
Je-li třeba, dochutíme solí, pepřem nebo česnekem, kdo rád ostřejší chuť, může přidat trošku chilli omáčky, vyndáme snítku z tymiánu a můžeme podávat.
Podáváme samostatně nebo s chlebem či čerstvým pečivem.