Mletá směs s červenou čočkou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g mletého masa z vepřové plece nebo kýty
100 g anglické slaniny
1 cibule
olej
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
sůl
pepř mletý
400 g sekaných loupaných rajčat
vývar dle potřeby
100 g červené čočky

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a společně smažíme lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme za častého míchání do rozdrobení. Vmícháme nasekaný česnek, tymián a smažíme do rozvonění.

  2. K masu přilijeme sekaná loupaná rajčata (teď v sezóně můžeme použít místo plechovky, čerstvá masitá zralá oloupaná) a dusíme na mírném ohni, pod poklicí cca 5 minut. Pak přisypeme červenou čočku, promícháme, přilijeme cca 50-100 ml vývaru a dále dusíme zhruba 10 minut pod poklicí na mírném ohni, do změknutí čočky, za občasného promíchání a případného podlití.

  3. Je-li třeba, dochutíme solí, pepřem nebo česnekem, kdo rád ostřejší chuť, může přidat trošku chilli omáčky, vyndáme snítku z tymiánu a můžeme podávat.

  4. Podáváme samostatně nebo s chlebem či čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!