Kakaový věnec se šlehačkou a mandarinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
150 g másla
200 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
50 g cukru písek (krystal)
200 g bílého jogurtu
5 lžic mléka
4 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
2 šlehačky (30-33% smetany ke šlehání)
2 mandarinkové kompoty
2 ztužovače Smeta-fix

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, poté všleháme cukr moučka - šleháme ještě cca 2 min., sníh musí dělat do vyjmutí metel špičky.

  2. Žloutky, máslo, cukr krystal vyšleháme do pěny, přidáme jogurt a mléko, vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh s cukrem.

  3. Formu na věnec (bábovku) vystříkáme olejem ve spreji, naplníme těstem a pečeme cca 1 hod. na 150°C (zkouška suchou špejlí, zda se těsto již nelepí).

  4. Šlehačky ušleháme spolu se ztužovači, mandarinky necháme okapat.

  5. Vychladlý věnec podélně rozřízneme, naplníme většinou šlehačky a mandarinek, přiklopíme vrchní díl, pocukrujeme a ozdobíme zbytkem šlehačky a mandarinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!