Kakaový věnec se šlehačkou a mandarinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 150 g másla
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru moučka
- 50 g cukru písek (krystal)
- 200 g bílého jogurtu
- 5 lžic mléka
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 šlehačky (30-33% smetany ke šlehání)
- 2 mandarinkové kompoty
- 2 ztužovače Smeta-fix
Postup Kakaový věnec se šlehačkou a mandarinkami
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, poté všleháme cukr moučka - šleháme ještě cca 2 min., sníh musí dělat do vyjmutí metel špičky.
Žloutky, máslo, cukr krystal vyšleháme do pěny, přidáme jogurt a mléko, vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh s cukrem.
Formu na věnec (bábovku) vystříkáme olejem ve spreji, naplníme těstem a pečeme cca 1 hod. na 150°C (zkouška suchou špejlí, zda se těsto již nelepí).
Šlehačky ušleháme spolu se ztužovači, mandarinky necháme okapat.
Vychladlý věnec podélně rozřízneme, naplníme většinou šlehačky a mandarinek, přiklopíme vrchní díl, pocukrujeme a ozdobíme zbytkem šlehačky a mandarinek.