Hermelínové knedlíčky do polévky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 Hermelín
- 1 kostka droždí (42 g)
- 1 lžička másla
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- strouhanka
- nasekaná petrželová nať (nebo pažitka)
- sůl
Postup Hermelínové knedlíčky do polévky
Postup přípravy receptu
-
Hermelín nastrouháme nebo nadrobno nasekáme v elektrickém sekáčku. Rozehřejeme máslo, na něj nadrobíme droždí a necháme ho rozpustit.
Necháme vychladnout a přidáme vajíčko, Hermelín, petrželku, česnek utřený se solí a přisypeme tolik strouhanky, aby se daly tvořit knedlíčky.
Ochutnáme a případně dosolíme. Z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které vhodíme do vroucího vývaru. Jakmile všechny vyplavou, budou hotové.
Do vývaru předtím zavaříme zeleninu nebo maso, cokoli chceme a máme rádi. Nakonec přidáme zvlášť uvařené těstoviny - nudličky, hvězdičky, písmenka apod.