Zapečené hermelínové brambory se slaninou a smetanou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 syrových brambor
- 2 cibule
- sůl, pepř
- olivový olej
- 1 KL balsamicového octa
- 1 Hermelín
- dijonská hořčice
- 160 g anglické slaniny
- 1 kelímek zakysané smetany
- pažitka
- uzená paprika
Postup Zapečené hermelínové brambory se slaninou a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a pokrájíme na plátky. V misce vyšleháme uzenou papriku, lžičku hořčice, pokrájenou pažitku, olivový olej a kapku balsamicového octa. Plátky brambor rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Potřeme ochucenou olejovou směsí a pečeme v rozehřáté troubě na program grildo zlaté barvy.
Na upečené brambory poklademe plátky cibule, Hermelínu a slaniny, osolíme a opepříme. Zalijeme vyšlehanou smetanou, smíchanou s uzenou paprikou a pečeme v troubě na 170 stupňů cca 12 minut.