Mletá velikonoční jednoduchá roláda

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
1 vejce
1/2 nastrouhané cibule
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce strouhanky
1 houska namočená v mléce
sůl
pepř
Na naplnění:
150 g libového uzeného masa
1 vejce
100 g uzeného sýra
200 g kopřiv
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky
1/4 zelené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nameleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a promícháme. Nedávala jsem žádné koření, aby roláda chuťově vypadala jako z plátu masa. Maso párkrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ním bouchneme párkrát o prkénko, abychom odstranili vzduch. Na prkénko dáme folii a maso na ni dlaní rozprostřeme na 1 cm vysoký čtverec o stranách 28 cm. Nesmí být žádná škvíra, aby roláda nepraskla.

  2. Plát masa pokryjeme spařenými kopřivami, na ně dáme nastrouhaný sýr. Uzené maso nameleme a promícháme s vejcem a vidličkou namačkáme na sýr. Papriky nakrájíme na kostičky, promícháme a dáme na uzené maso. Pomocí folie pevně svineme, mírným stlačením od středu rolády směrem ke straně vytlačíme opatrně vzduch a na stranách konce uzavřeme. Roládu máme stále na folii a na ní přeneseme do silně sádlem vymazané remosky nebo pekáčku. Poklademe kousky sádla a dáme péci.

  3. Po půl hodině výpekem potřeme roládu. Během pečení ji potřeme ještě párkrát, pečeme ji do zlatova nejméně jednu a půl hodiny. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!