Kokosová polévka z červené řepy
Recepty, PolévkySuroviny
- 600 g sterilované červené řepy
- 400 ml zeleninového vývaru (nebo 400 ml vody)
- 200 ml vody ze sterilované řepy
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička kari
- ½ lžičky drceného kmínu
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička sušených rajčat s česnekem a bazalkou (koření)
- špetka soli
- špetka pepře
Postup Kokosová polévka z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.
Přidáme kousky nakrájené řepy a chvíli opékáme. Následně zalijeme zeleninovým vývarem, vodou ze sterilované řepy, kokosovým mlékem a ochutíme kořením.
Polévku přivedeme k varu. Teplotu stáhneme na minimum a polévku rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme a dochutíme.