Kokosová polévka z červené řepy

Recepty, Polévky

Suroviny

600 g sterilované červené řepy
400 ml zeleninového vývaru (nebo 400 ml vody)
200 ml vody ze sterilované řepy
1 plechovka kokosového mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička kari
½ lžičky drceného kmínu
½ lžičky kurkumy
1 lžička sušené majoránky
1 lžička sušených rajčat s česnekem a bazalkou (koření)
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.

  2. Přidáme kousky nakrájené řepy a chvíli opékáme. Následně zalijeme zeleninovým vývarem, vodou ze sterilované řepy, kokosovým mlékem a ochutíme kořením.

  3. Polévku přivedeme k varu. Teplotu stáhneme na minimum a polévku rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!