Kuřecí rolky se žampióny a tradiční belgický stoemp

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g stehenních kuřecích řízků
100g anglické slaniny
100 g ostré klobásy
100 g plátkového sýra(jakýchcete)
250 g žampiónů
2 malé cibule
200 ml smetany 31%
koření Adžika
mletý kmín
pepř
sůl
něco hořčice
trochu oleje
párátka
600 g brambor
400 g mrkve
200 ml plnotučného mléka
3 polévkové lžíce másla
1/4 kávové lžičky muškátového ořechu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poAdžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky a vložíme do vyolejovaného pekáčku.

  2. Neloupané žampióny přepůlíme, přidáme do pekáčku, poprášíme mletým kmínem, poolejujeme a promícháme. Cibule oloupeme, rozkrojíme na klínky a pohodíme do pekáčku.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě 25min. na 190-200°C, poté vlijeme smetanu a odkryté pečeme 25-30min (rolky můžeme otočit).

  4. Stoemp je vlastně bramborová kaše nastavovaná různou zeleninou, takže klasicky uvaříme v osolené vodě oloupané, pokrájené brambory, tady i s pokrájenou mrkví, do měkka. Když se brambory trochu rozvaří - nevadí.

  5. Poté vše s máslem rozmačkáme a s horkým mlékem vyšleháme na kaši, kterou dochutíme strouhaným muškát. oříškem a solí (k výrobě jsem použil níže uvedený stroj).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!