Kuřecí rolky se žampióny a tradiční belgický stoemp
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g stehenních kuřecích řízků
- 100g anglické slaniny
- 100 g ostré klobásy
- 100 g plátkového sýra(jakýchcete)
- 250 g žampiónů
- 2 malé cibule
- 200 ml smetany 31%
- koření Adžika
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- něco hořčice
- trochu oleje
- párátka
- 600 g brambor
- 400 g mrkve
- 200 ml plnotučného mléka
- 3 polévkové lžíce másla
- 1/4 kávové lžičky muškátového ořechu
- sůl
Postup Kuřecí rolky se žampióny a tradiční belgický stoemp
Postup přípravy receptu
-
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poAdžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky a vložíme do vyolejovaného pekáčku.
Neloupané žampióny přepůlíme, přidáme do pekáčku, poprášíme mletým kmínem, poolejujeme a promícháme. Cibule oloupeme, rozkrojíme na klínky a pohodíme do pekáčku.
Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě 25min. na 190-200°C, poté vlijeme smetanu a odkryté pečeme 25-30min (rolky můžeme otočit).
Stoemp je vlastně bramborová kaše nastavovaná různou zeleninou, takže klasicky uvaříme v osolené vodě oloupané, pokrájené brambory, tady i s pokrájenou mrkví, do měkka. Když se brambory trochu rozvaří - nevadí.
Poté vše s máslem rozmačkáme a s horkým mlékem vyšleháme na kaši, kterou dochutíme strouhaným muškát. oříškem a solí (k výrobě jsem použil níže uvedený stroj).