Hrnkové knedlíky 3-krát jinak

Recepty, Přílohy

Suroviny

1.
1 hrnek hrubé mouky
1 lžíce hrubé mouky
1 hrnek mléka (nebo smetany na vaření)
1 vejce
3 lžíce másla (rozpuštěného)
4 plátky tmavého celozrnného chleba (nakrájeného na drobné kostičky)
špetka soli
3 mikrotenové sáčky
3 hrnky
2.
1 hrnek hrubé mouky
1 lžíce hrubé mouky
1 hrnek mléka (nebo smetany na vaření)
1 vejce
3 lžíce másla (rozpuštěného)
1,5 hrnku smaženého hrášku
špetka soli
3 mikrotenové sáčky
3 hrnky
3.
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka (nebo smetany na vaření)
1 vejce
1,5 rohlíku (nebo housky nakrájené na drobné kostičky)
3 lžíce másla (na osmažení rohlíků)
2 lžíce zelených bylinek (nasekaných)
špetka soli
3 mikrotenové sáčky
3 hrnky
1 hrnek=200ml

Postup přípravy receptu

  1. Do širšího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu. Hrnky ve kterých budeme vařit knedlíky vyložíme mikrotenovými sáčky. V hlubší misce v mléce, nebo smetaně vidličkou rozšleháme celé vejce, sůl a máslo.

  2. Vařečkou vmícháme mouku, přidáme nakrájený chleba(smažený hrášek, nebo bílé osmažené pečivo) bylinky a všechno vařečkou znovu zlehka promícháme.

  3. Hrnky vyložené mikrotenovým sáčkem naplníme do tří čtvrtin těstem a opatrně vložíme do hrnce s vařící vodou. Voda v hrnci by měla dosahovat jen do tří čtvrtin naplněných hrnků.

  4. Přes hrnec dáme utěrku, která bude během varu zachytávat srážející se páru a nebude kapat do knedlíků a hrnec přiklopíme poklicí.

  5. Vaříme 30-35 minut. Poté do knedlíků píchneme špejlí a pokud se těsto nelepí, knedlíky jsou hotové. Hrnky vytáhneme z hrnce, knedlíky i se sáčkem vyjmeme z hrníčků a naporcujeme.

  6. Pokud víme, že všechny knedlíky ihned nespotřebujeme, necháme v sáčku vystydnout, poté sáček utáhneme a dáme do lednice k pozdějšímu upotřebení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!