Hrnkové knedlíky 3-krát jinak
Recepty, PřílohySuroviny
- 1.
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1 hrnek mléka (nebo smetany na vaření)
- 1 vejce
- 3 lžíce másla (rozpuštěného)
- 4 plátky tmavého celozrnného chleba (nakrájeného na drobné kostičky)
- špetka soli
- 3 mikrotenové sáčky
- 3 hrnky
- 2.
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1 hrnek mléka (nebo smetany na vaření)
- 1 vejce
- 3 lžíce másla (rozpuštěného)
- 1,5 hrnku smaženého hrášku
- špetka soli
- 3 mikrotenové sáčky
- 3 hrnky
- 3.
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek mléka (nebo smetany na vaření)
- 1 vejce
- 1,5 rohlíku (nebo housky nakrájené na drobné kostičky)
- 3 lžíce másla (na osmažení rohlíků)
- 2 lžíce zelených bylinek (nasekaných)
- špetka soli
- 3 mikrotenové sáčky
- 3 hrnky
- 1 hrnek=200ml
Postup Hrnkové knedlíky 3-krát jinak
Postup přípravy receptu
-
Do širšího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu. Hrnky ve kterých budeme vařit knedlíky vyložíme mikrotenovými sáčky. V hlubší misce v mléce, nebo smetaně vidličkou rozšleháme celé vejce, sůl a máslo.
Vařečkou vmícháme mouku, přidáme nakrájený chleba(smažený hrášek, nebo bílé osmažené pečivo) bylinky a všechno vařečkou znovu zlehka promícháme.
Hrnky vyložené mikrotenovým sáčkem naplníme do tří čtvrtin těstem a opatrně vložíme do hrnce s vařící vodou. Voda v hrnci by měla dosahovat jen do tří čtvrtin naplněných hrnků.
Přes hrnec dáme utěrku, která bude během varu zachytávat srážející se páru a nebude kapat do knedlíků a hrnec přiklopíme poklicí.
Vaříme 30-35 minut. Poté do knedlíků píchneme špejlí a pokud se těsto nelepí, knedlíky jsou hotové. Hrnky vytáhneme z hrnce, knedlíky i se sáčkem vyjmeme z hrníčků a naporcujeme.
Pokud víme, že všechny knedlíky ihned nespotřebujeme, necháme v sáčku vystydnout, poté sáček utáhneme a dáme do lednice k pozdějšímu upotřebení.