Rybízový koláč s jogurtem a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
200 g hery
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
200 g rybízu
150 g bílého jogurtu
tuk + hrubá mouka na formu
Drobenka:
50 g másla
70 g cukru
70 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Změklou heru rozetřeme s vanilkovým cukrem i moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky, sníh z bílků a prosátou mouku. Nakonec vmícháme bílý jogurt.

  2. Těsto dáme do pečící formy a pečeme v předehřáté troubě při 160°C zhruba 20 minut. Korpus vyndáme z trouby, posypeme rybízem a drobenkou, připravenou z másla, mouky a cukru.

  3. Koláč vrátíme do trouby a při teplotě 180°C ještě dopékáme asi dalších 20 minut

  4. Po upečení koláč necháme vychladnout ve formě a pak ho nakrájíme na díly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!