Rybízový koláč s jogurtem a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 200 g hery
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g rybízu
- 150 g bílého jogurtu
- tuk + hrubá mouka na formu
- Drobenka:
- 50 g másla
- 70 g cukru
- 70 g hrubé mouky
Postup Rybízový koláč s jogurtem a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Změklou heru rozetřeme s vanilkovým cukrem i moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky, sníh z bílků a prosátou mouku. Nakonec vmícháme bílý jogurt.
Těsto dáme do pečící formy a pečeme v předehřáté troubě při 160°C zhruba 20 minut. Korpus vyndáme z trouby, posypeme rybízem a drobenkou, připravenou z másla, mouky a cukru.
Koláč vrátíme do trouby a při teplotě 180°C ještě dopékáme asi dalších 20 minut
Po upečení koláč necháme vychladnout ve formě a pak ho nakrájíme na díly.