Těsto na pizzu z Itálie

Recepty, Pizzy

Suroviny

350 g hladké mouky
220 ml vody
1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí(normální kostka je lepší aji lépe kyne)
kávová lžička soli
20 ml olivového oleje (můžete dát více, já dala asi 30 ml)
5 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Mezitím zamícháme mouku a sůl, poté přidáme kvásek,zbytek vody a olej.

  2. Vypracujeme těsto které lehce poprášíme moukou dáme na teplé místo a necháme vykynout asi 30 - 45min. Poté těsto vytlačíme na plech nebo do formy na pizzu. Já jsem naspod dala ještě pečící papír.

  3. Na těsto poté můžeme dát různé ingredience: kečup smíchaný s česnekem,různé salámy,zeleninu,sýr prostě vše podle vaší chuti.

  4. Pizzu dáme upéct na 225°C asi na 15-20minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!