Těsto na pizzu z Itálie
Recepty, PizzySuroviny
- 350 g hladké mouky
- 220 ml vody
- 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí(normální kostka je lepší aji lépe kyne)
- kávová lžička soli
- 20 ml olivového oleje (můžete dát více, já dala asi 30 ml)
- 5 g cukru
Postup Těsto na pizzu z Itálie
Postup přípravy receptu
-
Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Mezitím zamícháme mouku a sůl, poté přidáme kvásek,zbytek vody a olej.
Vypracujeme těsto které lehce poprášíme moukou dáme na teplé místo a necháme vykynout asi 30 - 45min. Poté těsto vytlačíme na plech nebo do formy na pizzu. Já jsem naspod dala ještě pečící papír.
Na těsto poté můžeme dát různé ingredience: kečup smíchaný s česnekem,různé salámy,zeleninu,sýr prostě vše podle vaší chuti.
Pizzu dáme upéct na 225°C asi na 15-20minut