Pickles ze zelí a červené řepy

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g bílého zelí
60 g červené řepy
6 g soli
6 g celého kmínu
křen

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.

  2. Přidáme na hrubo nastrouhanou červenou řepu.

  3. Přidáme sůl, kmín a vše promícháme.

  4. Při míchání zeleninu promačkáváme.

  5. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s řepou pustí šťávu.

  6. Po půlhodině směs vložíme do hrnce na pickles.

  7. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme a zatížíme těžítkem.

  8. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu.

  9. Takto připravené pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit.

  10. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!