Jednoduchá rajská s rýží podle mamky

Recepty, Polévky

Suroviny

máslo
hladká mouka
rajský protlak
hovězí bujón
1,5 l vody
špetka tymiánu
dva hřebíčky
špetka skořice mleté
sůl
bylinky (petrželka)
polévkové koření na chuť
3 pytlíky uvařené rýže

Postup přípravy receptu

  1. Na másle usmažíme tmavou jíšku. Zalijeme 1,5 litrem vody a vyšleháme metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme kostku bujónu, opět vyšleháme metličkou a provaříme. Pak do polévky přidáme uvařenou rýži a necháme krátce povařit.

  2. Poté přidáme rajského protlaku tolik, aby polévka chytla barvu. Promícháme, přidáme koření a necháme trochu vařit - asi tak půl hodinky.

  3. Nakonec pak dochutíme solí a polévkovým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!