Květák se šunkou a volským okem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

150 g šunky
250 g květáku
1 střední cibule
2 lžíce olivového oleje
1/4 lžičky sladké papriky
sůl
špetka italských bylinek
pepř
2 vejce
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejeme pánev na střední teplotu a rozehřejeme olej. Přidáme květák, rozebraný a nakrájený na růžičky, nadrobno nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a opékáme asi 12 minut.

  2. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky, papriku, italské bylinky, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni 6 až 8 minut.

  3. Na rozehřátém oleji si uděláme volská oka.

  4. Směs květáku a šunky dáme na talíř, přidáme volské oko a dozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!