Cuketový salát - nebo pomazánka?
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 mladá menší cuketa
- lžíce oleje
- 80-100 g strouhaného sýru
- 1 malá červená kapie
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce tatarské omáčky
- troška sušeného česneku
- pažitka
- trochu koření na grilovanou zeleninu
- sůl
- pepř
Postup Cuketový salát - nebo pomazánka?
Postup přípravy receptu
-
Cuketu a kapii nakrájíme na malé kostičky. Na oleji asi minutku restujeme cuketu s kořením na zeleninu. Přilijeme cca 2-3 lžíce vody a dusíme do vyvaření tekutiny tak, aby cuketa zůstala křupavá.
Necháme ji vychladit. Smícháme se sýrem, smetanou a tatarkou. Kdo chce, může dát jen smetanu, ale ta tatarská omáčka tomu dává tu správnou chuť.
Nakonec přidáme česnek, kapii, pažitku a dochutíme. Můžeme mazat na bagetku jako pomazánku, nebo k tomu přikusovat tmavé pečivo jako k salátu.