Vepřový guláš s gnocchi - aneb jídlo z jednoho hrnce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- 3 stroužky česneku na plátky
- 1 paprika červená
- 1 paprika žlutá
- mletá sladká paprika
- mletá pálivá paprika podle chuti
- rovná 1 lžíce hořčice
- 200 ml světlého piva
- masový vývar (nebo voda + bujon)
- kmín
- sůl
- pepř
- 500 g Gnocchi
Postup Vepřový guláš s gnocchi - aneb jídlo z jednoho hrnce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.
Na cibuli vložíme maso a necháme zatáhnout. Přidáme papriku, koření, česnek a krátce zarestujeme. Zalijeme pivem a vývarem nebo vodou. Vaříme téměř do měkka.
Před koncem asi 10 minut, vhodíme papriky a povaříme. Nakonec vložíme neuvařené gnocchi, necháme asi 2 minuty povařit a odstavíme. Guláš se zahustí a gnocchi nasají chuť guláše. Dochutíme a můžeme ihned podávat. Zdobíme kolečky cibule.