Vepřový guláš s gnocchi - aneb jídlo z jednoho hrnce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
2 cibule
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku na plátky
1 paprika červená
1 paprika žlutá
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika podle chuti
rovná 1 lžíce hořčice
200 ml světlého piva
masový vývar (nebo voda + bujon)
kmín
sůl
pepř
500 g Gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.

  2. Na cibuli vložíme maso a necháme zatáhnout. Přidáme papriku, koření, česnek a krátce zarestujeme. Zalijeme pivem a vývarem nebo vodou. Vaříme téměř do měkka.

  3. Před koncem asi 10 minut, vhodíme papriky a povaříme. Nakonec vložíme neuvařené gnocchi, necháme asi 2 minuty povařit a odstavíme. Guláš se zahustí a gnocchi nasají chuť guláše. Dochutíme a můžeme ihned podávat. Zdobíme kolečky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!