Dýňové rizoto s himalájskou solí

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

60 g rýže
250 ml vývaru
150 g dýně
60 g mozzarelly light
30 g cibule
3 ml libovolného zdravého oleje
himalájská sůl
pepř
Nutriční hodnoty - 1 porce:
energetická hodnota - 504 kcal
bílkoviny - 25 g
sacharidy - 73 g
tuky - 11 g
vláknina - 5,5 g

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200°C 30-35 minut. Část upečené dýně odložíme stranou, zbytek rozmixujeme.

  2. Na lžičce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu.

  3. Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu nastrouháme a vmícháme do rizota.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!