Dýňové rizoto s himalájskou solí
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 60 g rýže
- 250 ml vývaru
- 150 g dýně
- 60 g mozzarelly light
- 30 g cibule
- 3 ml libovolného zdravého oleje
- himalájská sůl
- pepř
- Nutriční hodnoty - 1 porce:
- energetická hodnota - 504 kcal
- bílkoviny - 25 g
- sacharidy - 73 g
- tuky - 11 g
- vláknina - 5,5 g
Postup Dýňové rizoto s himalájskou solí
Postup přípravy receptu
-
Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200°C 30-35 minut. Část upečené dýně odložíme stranou, zbytek rozmixujeme.
Na lžičce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu.
Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu nastrouháme a vmícháme do rizota.