Špagety s uzeným bokem, křupavou cibulkou a česnekem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g BIO špagety ze špaldové mouky
1 lžíce křupavé cibulky
2 stroužky česneku
115 g zahuštěného rajčatového protlaku
1 lžička cukru
150 g uzeného vepřového boku
200 g sekaných rajčat
1 malá cibule
olivový olej
1 dl červeného vína
sůl
chilli
voda
modifikovaný škrob - zahušťovadlo (domácí jíška, Ruf na omáčky, Fixamyl, Knorr Hotová jíška)
parmezán (Grana Padano, Grand Moravia)

Postup přípravy receptu

  1. Restovanou, křupavou cibulku máme v zásobě v lednici nebo v mrazáku, nebo si ji připravíme předem.

  2. Na olivovém oleji necháme ovonět nasekaný česnek, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme zatáhnout namletý uzený bok.

  3. Přidáme rajčatový protlak, lžčku cukru, trochu vody a necháme probublat.

  4. Zalijeme červeným vínem, přidáme chilli a posolíme.

  5. Podle potřeby zahustíme škrobem

  6. Přendáme do mísy k uvařeným špagetám, přidáme restovanou, křupavou cibulku, nastrouháme parmezán a promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!