Špagety s penízovkami

Recepty, Houby

Suroviny

žampiony (nebo mladé plodnice penízovky sametonohé, samozřejmě můžete použít i jiné houby, v létě třeba špičky, nebo hlívu)
100 g slaniny
2 žloutky
2 stroužky česneku
kousek másla
čerstvý tymián
parmazán
špagety
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji vyškvaříme.

  2. Přidáme houby a chvilku je restujeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přidáme kousek másla. Necháme cca 5 minut dusit.

  3. Mezitím uvaříme špagety al dente, které ke směsi přihodíme a podlijeme několika lžícemi vody z uvařených špaget. Prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla.

  4. Ihned vlijeme žloutky a vše důkladně promícháme. Podáváme posypané parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!