Jehněčí kofty s celozrnnou plackou, jogurtovým dipem a červenou řepou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Kofty:
120 g mletého jehněčího masa (koupíte v Icelandu)
1 malá šalotka
1 menší stroužek česneku
sůl
pepř
snítka oregana anebo ½ lžičky sušeného
Placky:
70 g hladké špaldové celozrnné mouky
140 ml vody
špetka soli
Okurkový dip:
50 g salátové okurky
40 g bílého hustého jogurtu
sůl
čerstvě mletý pepř
Salátek z červené řepy:
80 g uvařené červené řepy
1 čajová lžička červeného vinného octa
1 čajová lžička olivového oleje
špetka drceného římského kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli šalotku nakrájejte na menší kusy. Česnek nakrájejte na plátky. Rozmrzlé mleté maso vložte do nožového mixéru. Přidejte šalotku, česnek, sůl, pepř a oregano. Promixujte.

  2. Z hmoty vytvarujte 4 placičky. Nechte v chladu uležet.

  3. Mouku promíchejte s vodou a solí. Nechte asi 10 minut uležet.

  4. Červenou řepu nakrájejte na drobné kostky. Vložte do misky. Promíchejte s octem, olejem, solí a římským kmínem.

  5. Okurku nakrájejte na slabé plátky. Vložte do misky. Přidejte sůl, pepř a jogurt a promíchejte.

  6. Z litého těsta upečte 2 stejně velké placky. Propékejte je mírně, na středním ohni.

  7. Na vedlejší rozehřáté pánvi rozetřete olej a kofty opékejte asi po 3-4 minutách z obou stran.

  8. Servírovat můžete kofty zabalené do placek s okurkovým dipem, posypané červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!