Jehněčí kofty s celozrnnou plackou, jogurtovým dipem a červenou řepou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Kofty:
- 120 g mletého jehněčího masa (koupíte v Icelandu)
- 1 malá šalotka
- 1 menší stroužek česneku
- sůl
- pepř
- snítka oregana anebo ½ lžičky sušeného
- Placky:
- 70 g hladké špaldové celozrnné mouky
- 140 ml vody
- špetka soli
- Okurkový dip:
- 50 g salátové okurky
- 40 g bílého hustého jogurtu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Salátek z červené řepy:
- 80 g uvařené červené řepy
- 1 čajová lžička červeného vinného octa
- 1 čajová lžička olivového oleje
- špetka drceného římského kmínu
- sůl
Postup Jehněčí kofty s celozrnnou plackou, jogurtovým dipem a červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli šalotku nakrájejte na menší kusy. Česnek nakrájejte na plátky. Rozmrzlé mleté maso vložte do nožového mixéru. Přidejte šalotku, česnek, sůl, pepř a oregano. Promixujte.
Z hmoty vytvarujte 4 placičky. Nechte v chladu uležet.
Mouku promíchejte s vodou a solí. Nechte asi 10 minut uležet.
Červenou řepu nakrájejte na drobné kostky. Vložte do misky. Promíchejte s octem, olejem, solí a římským kmínem.
Okurku nakrájejte na slabé plátky. Vložte do misky. Přidejte sůl, pepř a jogurt a promíchejte.
Z litého těsta upečte 2 stejně velké placky. Propékejte je mírně, na středním ohni.
Na vedlejší rozehřáté pánvi rozetřete olej a kofty opékejte asi po 3-4 minutách z obou stran.
Servírovat můžete kofty zabalené do placek s okurkovým dipem, posypané červenou řepou.