Cikánské řezy - na poslední chvíli
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 320 g hladké mouky
- 180 g másla
- 90 g cukru moučka
- 2 žloutky
- Na potření:
- 150 g ořechů směs
- 150 g cukru moučka
- 200 g čokolády na vaření
- 5 bílků
Postup Cikánské řezy - na poslední chvíli
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vyválíme přímo na papír k pečení, ustřižený podle velikosti plechu (usnadníme si tím pracné přenášení těsta pomocí válečku).
Ušleháme pevný sníh z bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhané ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr.
Stěrkou rozetřeme po celém těstě a dáme do vyhřáté trouby na 180°C.
Pečeme dorůžova cca 15 min.
Vychladlé nakrájíme na pruhy asi 5 cm široké a ty rozkrájíme na úzké proužky. Lze použít i jako moučník a pak nakrájíme na větší čtverce nebo trojúhelníky.