Smažené taštičky - indické Pakaurí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

těsto:
150 g červené čočky
hladká mouka
70 ml vody
1/2 prášku do pečiva
2 špetky chilli
2 špetky kari
olej na smažení
sůl
náplň:
1 cibule
1 mrkev
1 větší brambora
hrst listového baby špenátu
1 lžíce másla
2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1 lžička hořčičných semínek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a brambory nakrájíme na velmi malé kostičky. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmažíme do žluta. Přidáme drobné kostičky brambor a mrkve, chvilku restujeme, osolíme a pak podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, asi 5-7 minut. Poté přidáme špenát, nakrájený na malé kousky, nasekaný koriandr a hořčičná semínka. Špenát necháme zavadnout a odstavíme, aby směs vychladla.

  2. Čočku uvaříme doměkka (asi 5-10 minut), scedíme, osolíme a necháme vychladnout. Přilijeme sklínku vody a přidáváme tolik hladké mouky, až vytvoříme tvárné, vláčné těsto. Přisypeme kari, chilli a prášek do pečiva a z těsta vytvoříme kouli, kterou necháme chvíli odpočinout.

  3. Poté vyválíme na plát asi 2-3 mm silný a vykrajujeme z něj kolečka. Doprostřed vložíme lžičku náplně, přehneme a okraje spojíme pomocí vidličky. Taštičky necháme odležet a zaschnout a poté je smažíme v maximálně rozpálené vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s mangovým chatní a sladko-ostrou chilli omáčkou k namáčení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!