Květáková polévka s uzeným masem a flíčkama
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 květák
- 1 pórek
- 1/2 malé kapusty
- vývar z uzeného masa
- 2 mrkve
- 1 zeleninový bujón (není nutný)
- flíčky
- uzené maso
- sůl dle potřeby
- 2 stroužky česneku
- špetka kari koření
- čerstvý mletý pepř
- libeček nebo petrželka
Postup Květáková polévka s uzeným masem a flíčkama
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si všechnu zeleninu omyjeme.
Uvaříme si uzené maso a do vývaru s bujónem pak vložíme květák, rozebraný na růžičky, přidáme mrkev na kolečka, pórek na kolečka, pokrájenou kapustu a vaříme vše do měkka.
Když je zelenina měkká, vložíme do polévky kousky pokrájeného uzeného masa a uvařené malé flíčky, česnek, sůl, špetku kari koření a čerstvý mletý pepř. Zdobíme libečkem a podáváme. Polévka je dost hustá.