Divoké medové kuřecí paličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí paličky:
5 kuřecích paliček – 450 g
Marináda:
1/3 šálku sojové omáčky
3 lžíce medu
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce granulovaného česneku
3 lžičky pepře
3 lžičky pimento chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ingredience marinády, dobře promícháme, aby se med rozpustil. Paličky dáme do umělohmotného uzaviratelného boxu, přelijeme marinádou. Uzavřeme, protřeseme a dáme do ledničky odležet. Nejlépe přes noc. Než usneme, ještě paličky v boxu protřeseme a pak ještě třeba ráno.

  2. Po odležení paličky přendáme na pečicí papír. Pokud potřebujeme, aby papír vyplnil kulatou formu, zmuchláme ho a namočíme, papír pak lépe kopíruje formu. Paličky přelijeme marinádou. Dáme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme 12 minut.

  3. Vyjmeme z trouby a opět překropíme marinádou, vrátíme do trouby, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě asi 12 až 15 minut.

  4. Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem decentně opražíme sezamová semínka, tak asi 2 minuty. Hlídejte si to, abyste sezam nespálili.

  5. Paličky posypeme opraženým sezamen a nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s bagetou (v našem případě sedmizrnnou) a dipem – sladkou chilli omáčkou. Další vhodnou přílohou může být rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!