Kiwi řezy - nepečené

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 balíček cukrářských piškotů
1 šlehačka
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
6-7 kiwi
1 vanilkový pudink
0,5 l vody
1 Vitacit (nebo Tang, pokud možno s příchutí kiwi, ale může být i jiný)

Postup přípravy receptu

  1. Na dno plechu nebo jiné vhodné nádoby naskládáḿe cukrářské piškoty. Ušleháme do tuha šlehačku a do ní vmícháme 2 zakysané smetany a vanilkový cukr. Hmotu rozetřeme na piškoty.

  2. Potom si připravíme želé z pudinku, vitacitu (Tangu) a půl litru vody - vše smícháme, přivedeme k varu a stále mícháme - tak dlouho, dokud to nezhoustne.

  3. Želé necháme chvíli chladnout a mezitím si oloupeme kiwi, nakrájíme na tenčí plátky a poklademe na šlehačkovou hmotu.

  4. Pak pomocí lžíce opatrně naneseme želé na kiwi.

  5. Necháme do druhého dne v lednici, piškoty nasají vlhkost, nabobtnají a změknou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!