Čertovy špalíčky s pečeným bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
6 stroužků česneku
3 ks chilli papričky
150 g žampiónů
3 lžíce kečupu
1 větší cibule
mletá sladká paprika
2 dl vody
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáček vylijeme trochou oleje.

  2. V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, ml.papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě asi hodinu.

  3. Po hodině pokrm odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut. Kdo má rád šťávu, tak si maso po odkrytí trošku podlije a dopeče.

  4. Pečené brambory: Brambory okrájíme a nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a osušíme (aby se nám nepřilepily na pekáč). Dáme do pekáče, osolíme, posypeme sušeným česnekem, sladkou mletou paprikou, zakapeme olejem, promícháme a upečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!