Zelný salát“rychlovka“,jako příloha na talíři
Recepty, PřílohySuroviny
- 400 g bílého hlávkového zelí /malá čtvrtka
- 1 malá cibule
- 1 dcl studené vody
- 4 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- na dochucení
- sůl
- pepř čtyř barev mlýnku Kotányi
- pár kapek oleje
Postup Zelný salát“rychlovka“,jako příloha na talíři
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno a společně vhodíme do hrnce s vařící vodou. Necháme 2 minuty provařit a vodu slijeme.
V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl. Přidáme zelí s cibulí a necháme alespoň 10minut marinovat.
Poté scedíme, promícháme s trochou oleje, dle potřeby dochutíme a na talíři posypeme pepřem.