Nepečená maková žemlovka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

3 rohlíky
250 ml mléka
3 lžíce rozinek
3 lžíce cukru
125 g mletého máku
1 lžíce rumu
30 g mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme máčať.

  2. Mlieko s cukrom privedieme k varu.

  3. Rožky nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé a zalejeme polovicou mlieka.

  4. Druhou polovicou mlieka zalejeme mak, pridáme scedené hrozienka, rum a mandľové lupienky a premiešame.

  5. Do misky ukladáme vrstvu rožkov, tretinu maku, zase vrstvu rožkov, druhú tretinu maku, vrstvu rožkov a navrch poslednú tretinu maku. Dáme do chladničky na 2 hodiny.

  6. Podávame posypané cukrom, prípadne ozdobené šľahačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!