Vepřové šťavnaté smaženky Debrecín s rychlým zelným salátem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 350 g vepřového masa
- 100 g debrecínského špeku (na kostičky)
- 1 najemno nakrájená červená cibule
- 1 hrst nasekaného libečku
- 1 hrst petrželky
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Vepřové šťavnaté smaženky Debrecín s rychlým zelným salátem
Postup přípravy receptu
-
Na masovém mlýnku dvakrát umeleme vepřové maso, aby byla směs opravdu jemňounká. Pokud použijeme již zakoupené mleté maso, také ještě jednou umeleme.
Přidáme kostičky špeku, cibuli a koření a důkladně promícháme. Dále přidáme vejce, nasekané bylinky a ještě jednou promícháme.
Lžící si do dlaně nabíráme masovou hmotu, tvoříme placičky a klademe je do pánve s rozehřátým tukem.
Smažíme na slabém plameni z každé strany zhruba 5 minut. Zlatavé placičky dáme na ubrousek nebo papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými zeleninovými saláty. Hodí se také jako hlavní chod s bramborovou kaší.