Vepřové šťavnaté smaženky Debrecín s rychlým zelným salátem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

350 g vepřového masa
100 g debrecínského špeku (na kostičky)
1 najemno nakrájená červená cibule
1 hrst nasekaného libečku
1 hrst petrželky
1 vejce
sůl
mletý pepř
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na masovém mlýnku dvakrát umeleme vepřové maso, aby byla směs opravdu jemňounká. Pokud použijeme již zakoupené mleté maso, také ještě jednou umeleme.

  2. Přidáme kostičky špeku, cibuli a koření a důkladně promícháme. Dále přidáme vejce, nasekané bylinky a ještě jednou promícháme.

  3. Lžící si do dlaně nabíráme masovou hmotu, tvoříme placičky a klademe je do pánve s rozehřátým tukem.

  4. Smažíme na slabém plameni z každé strany zhruba 5 minut. Zlatavé placičky dáme na ubrousek nebo papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými zeleninovými saláty. Hodí se také jako hlavní chod s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!