Fíkovo-rozinková tvarohová bábovka podle Eduarda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 125 g hladké mouky
- 125 g hrubé mouky
- (nebo 250 g polohrubé)
- 1 tvaroh (já koupil v Lidlu s vanilkovou příchutí - Tvarohový dezert vanilkový (vhodný na tvarohový koláč))
- 1 Hera (rozpuštěná)
- 180 g cukru krupice
- 1 prášek do pečení
- 1 vanilkový cukr
- 6-8. sušených fíků
- 2 hrsti rozinek
Postup Fíkovo-rozinková tvarohová bábovka podle Eduarda
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme sypké směsi.
Pak k tomu přidáme mokré směsi (vejce, Hera) a promícháme.
Na závěr přidáme rozinky a na kostičky nakrájené fíky. Všechno dohromady smícháme. (Když jsem je přidal do těsta, tak při pečení klesly na dno, je možnost je přidat do směsi, kterou máte vylitou až do formy, možná, že tolik neklesnou.)
Nalijeme do vymazané a vysypané formy a nebo jako já nalijeme do silikonové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 150 -180 stupňů asi 30-50 min.