Telecí guláš s houbami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g telecího krku nebo plece
1-2 hrsti sušených hub
2 velké cibule
3 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sádla
střídka za dvou krajíců chleba
500-600 ml vývaru hovězí nebo z kostí
kmín
sůl
pepř
chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na sádle do zlaté barvy. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.

  2. Přimícháme protlak a papriku. Po krátkém orestování nalijeme vývar, přidáme sušené houby, koření a střídku z chleba.

  3. Vaříme mírným varem do změknutí masa. Nakonec guláš dochutíme chilli, případně solí nebo pepřem. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!