Telecí guláš s houbami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g telecího krku nebo plece
- 1-2 hrsti sušených hub
- 2 velké cibule
- 3 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sádla
- střídka za dvou krajíců chleba
- 500-600 ml vývaru hovězí nebo z kostí
- kmín
- sůl
- pepř
- chilli pasta
Postup Telecí guláš s houbami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na sádle do zlaté barvy. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
Přimícháme protlak a papriku. Po krátkém orestování nalijeme vývar, přidáme sušené houby, koření a střídku z chleba.
Vaříme mírným varem do změknutí masa. Nakonec guláš dochutíme chilli, případně solí nebo pepřem. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.