Sýrová kuřecí prsa v marinádě s těstovinami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 větší kuřecí prsa rozpůlená na křidélka
sůl
pepř
2 rozšlehaná vejce
ochucená strouhanka na obalení
½ hrnku rostlinného oleje
2 menší cibule nasekané nadrobno
3 drcené stroužky česneku
1 krabička rajčatového protlaku
1 sklenička Neapolitani sauce
1 lžička sušené bazalky
½ hrnku čerstvě nastrouhaného parmezánu
10 plátků sýru mozzarella
1 lžička sušené petrželky
Strouhanka:
1 hrnek klasické strouhanky
1 lžička práškového česneku
špetka chilli
1 lžička sušené petrželky
½ lžičky sladké papriky
(vše promícháme a použijeme na obalení masa)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Namočíme v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance, kterou dostaneme promícháním všech surovin.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka obalená prsa osmahneme do zlatova. Poté odložíme stranou.

  3. Přimícháme rajčatový protlak, italskou omáčku, bazalku a špetku petrželky. Omáčku za důkladného míchání přivedeme k varu.

  4. Předehřejeme troubu na 180°C. Do zapékací misky či hlubšího pekáče dáme rajskou omáčku, do ní vložíme opečená kuřecí prsa.

  5. Každé důkladně posypeme parmezánem a na každé položíme několik koleček mozzarelly, aby maso bylo celé pokryto.

  6. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut nebo dokud se sýr mírně neroztaví a maso není upečené.

  7. Podáváme se špagetami a ozdobíme zbytkem petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!