Jemný krém ze zelených fazolek
Recepty, PolévkySuroviny
- 750 g mražených zelených fazolek
- 300 g uzeného masa
- lžíce másla
- 100 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření
- sůl
- pepř
- citronová šťáva z půlky citronu
Postup Jemný krém ze zelených fazolek
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit uzené maso na cca 20 min.
Maso vyndáme, do uzeného vývaru nasypeme zmrzlé fazolky a vaříme cca 10 min. Mezitím maso nakrájíme na kostičky. Po uvaření fazolky přelijeme do mixéru a mixujeme do hladka.
Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidáme máslo a mléko na zjemnění (pokud použijeme smetanu, tak bez másla). Do polévky nasypeme nakrájené maso.
Servírujeme ozdobené lžičkou zakysané smetany a můžou být i krutony.