Jemný krém ze zelených fazolek

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g mražených zelených fazolek
300 g uzeného masa
lžíce másla
100 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření
sůl
pepř
citronová šťáva z půlky citronu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit uzené maso na cca 20 min.

  2. Maso vyndáme, do uzeného vývaru nasypeme zmrzlé fazolky a vaříme cca 10 min. Mezitím maso nakrájíme na kostičky. Po uvaření fazolky přelijeme do mixéru a mixujeme do hladka.

  3. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidáme máslo a mléko na zjemnění (pokud použijeme smetanu, tak bez másla). Do polévky nasypeme nakrájené maso.

  4. Servírujeme ozdobené lžičkou zakysané smetany a můžou být i krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!