Pstruh na paprice
Recepty, RybySuroviny
- 1 pstruh
- 2 zelené papriky
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 2 lžíce másla
- 1/2 sklenice mléka
- sůl
Postup Pstruh na paprice
Postup přípravy receptu
-
Pstruha umyjeme, odrežeme plutvy, chvost a hlavu.
Múku zmiešame s mletou paprikou a pstruha v tejto zmesi obalíme. Zvnútra ho osolíme a vložíme 1 vetvičku tymiánu.
Na 1 lyžici masla opražíme pstruha z oboch strán asi po 2 minútach.
Na druhej lyžici masla orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na pásiky narezanú papriku a opäť restujeme asi 2 min. Osolíme a vložíme opečené pstruha aj s výpekom, prídáme 2. vetvičku tymiánu. Podlejeme trochou horúcej vody a dusíme 10 minút.
Potom pstruha vyberieme a udržiavame v teple. Vyberieme vetvičku tymiánu. V mlieku rozhabarkujeme múku s mletou paprikou, čo ostala po obalení pstruha, a paprikovú omáčku zahustíme. Podľa potreby dosolíme a krátko povaríme. Pstruha podávame s omáčkou a nokami.