Koláčky pohodlné hospodyně

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
80-11O g vody
2 vejce
150 g másla
50 g moučkového cukru
30 g droždí
špetka soli
Na potření a plnění:
marmeláda
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlažné vody, lžičky cukru a všeho droždí necháme vzejít kvásek, který pak s moukou, vejci, cukrem, solí, rozdrobeným máslem a zbytkem vody zaděláme do tužší koule těsta, kterou na 2 hodiny (zakrytou v míse) uložíme do lednice.

  2. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme asi na 28-32 maličko silnějších dílků, které uložíme na plech.

  3. V každém dílku uděláme důlek, naplníme ho marmeládou, okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem a bez dalšího kynutí dáme upéct do vyhřáté trouby (190-200°C). Je třeba, aby bylo těsto před pečením stále ještě studené. Hotové koláčky na talíři pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!